Sintcadeaus 2018Heb je weinig of geen geld om sinterklaas te vieren en ben je benieuwd hoe je extra geld kunt verdienen voor en tijdens sinterklaas?

In dit artikel ontdek je 10 manieren om extra geld te verdienen tijdens de sinterklaas periode.

Met de tips die je hier aantreft kun je gegarandeerd extra geld verdienen, van enkele euro′s tot tientallen en zelfs honderden euro′s.

Een deel van de mogelijkheden zal je bekend zijn en heb je misschien wel eens geprobeerd.

Toch weet ik zeker dat je hier waardevolle tips vind die je NOG NOOIT hebt gezien. Met deze tips kun je enorm veel geld verdienen rond sinterklaas.

Stel je voor hoe gelukkig je zult zijn wanneer je het eindelijk kunt veroorloven om geweldige cadeau′s te kopen die je eerder nooit zou kunnen kopen…

Deze 10 tips kunnen je béste pakjesavond ooit gaan bezorgen!

#1: Geld verdienen als (hulp) sinterklaas

Ben jij de nieuwe Bram van der Vlugt?

Deze manier is natuurlijk voor iedereen wel bekend, en het kent 1 groot nadeel! Als je geld wilt verdienen met huisbezoeken (als sinterklaas) is je drukste moment natuurlijk op pakjesavond. De meeste mensen die een sinterklaas willen inhuren willen dit uiteraard op 5 december.

Toch kun je in de dagen voor pakjesavond ook huisbezoeken afleggen omdat er veel mensen ook het weekend ervoor al sinterklaas vieren op 1 en 2 december. Ze willen het niet door de week vieren in verband met school en werk.

Veel families komen samen in het 1e weekend van december en hier kun je dan ook op inspringen als hulp sinterklaas en of pieten. Zo kun je zelf met je gezin of familie alsnog thuis pakjesavond vieren op 5 december.

Goed om te weten is dat er nog wel enkele punten bij komen kijken als je huisbezoeken wilt afleggen.

 • Inschrijving bij de KVK.
 • Sinterklaas en of piet (en) kostuums aanschaffen of huren.
 • Promotie / reclame maken voor je huisbezoeken.
 • Prijzen bepalen voor je bezoeken

Het lijkt misschien leuk en makkelijk om extra geld te verdienen als sinterklaas maar zoals je ziet komt er nog heel wat bij kijken. Daarnaast is het een feit dat je met enorme concurrentie te maken hebt.

Neem eens een kijkje op bijvoorbeeld marktplaats hoeveel sint en pieten zich wel niet aanbieden. Er zijn veel betere en snellere manieren om geld te verdienen met sinterklaas.

#2: Maak je eigen sinterklaascadeaus

Wat is er nu leuker dan je eigen persoonlijke sinterklaascadeaus te kunnen maken? Je voorkomt hiermee dat anderen hetzelfde cadeau geven en daarnaast kun je flink wat geld besparen omdat je het zelf maakt.

In feite verdien je dus geld door het besparen op je aankopen voor sinterklaas. En het mooie is, je kunt met je zelfgemaakte cadeaus nog veel meer geld verdienen.

Beeld je eens in dat je tientallen producten maakt die je vervolgens gaat aanbieden op marktplaats, in je supermarkt op het prikbord etc.

Je kunt het zo gek niet bedenken wat je allemaal wel niet zelf kunt maken en met dikke winst kunt verkopen. Wanneer je het hele jaar door van deze producten zou maken, heb je in december een flinke bijverdienste!

Bekijk de video eens voor enkele voorbeelden.

Bekijk hier alle bouwtekeningen!

#3: Sinterklaas gedichten maken voor anderen

Veel mensen hebben moeite met het schrijven van een sinterklaas gedicht. Hier is dan ook een mogelijkheid voor jou om hier op in te springen. Vind je het leuk om sinterklaas gedichten te schrijven en ben je goed in rijmen?

Dan kun je jezelf aanbieden als tekstschrijver en gedichten voor anderen gaan schrijven.

Een handig hulpmiddel wat ik zelf altijd gebruik is deze gedichten tool. Hiermee kun je in een mum van tijd je eigen sinterklaas gedichten schrijven, maar zeker ook voor anderen.

Je kunt je prijs bepalen door een bedrag per woord te rekenen, bijvoorbeeld 7 cent per woord. Wanneer je dan een sinterklaas gedicht van 1000 woorden zou schrijven, verdien je 70 euro! De prijs bepaal je natuurlijk zelf per woord of per compleet gedicht.

Het ligt er maar net aan welke afspraken je maakt met je opdrachtgever.

#4: Sinterklaas surprises maken en verkopen

Voor de wat creatievere mensen is dit een mogelijkheid om extra geld te verdienen. Stel dat je in de periode voor sinterklaas of zelfs het hele jaar surprises gaat maken en deze verkoopt rond sinterklaas.

Beeld je eens in hoeveel geld je hier wel niet mee kunt verdienen. Het is net een beetje als sinterklaas gedichten schrijven, de meeste mensen vinden het niet leuk en het kost ze veel tijd. Ze zien het maar als een verplichting omdat het moet, bijvoorbeeld lootjes trekken.

Hier ligt voor jou juist een kans om hier flink mee te verdienen door surprises op bestelling te maken.

Sinterklaas surprises die het met name erg goed doen zijn:

 • Dolfijn surprise
 • Voetbal surprise
 • Surprise van een poppenhuis
 • iPhone surprise
 • Formule 1 auto

Wie slim is combineert tip 3 met deze tip. Zo kun je dus extra geld verdienen door zowel sinterklaas gedichten als surprises te gaan maken.

#5: Naaien en of breien voor sinterklaas

Schoencadeautjes 2018 NL
Hoe leuk is het als je een persoonlijk cadeau zou krijgen met je naam erop? Ik noem als voorbeeld een leuke gebreide trui met je naam erop, of een trui met sint en piet afbeelding. Kinderen kunnen dit echt wel waarderen en als je leuke dingen kunt ontwerpen kun je deze ook weer gaan aanbieden.

Je kunt net als de tweede tip voor jezelf producten gaan maken en geld besparen. Zo verdien je dus ook weer in feite. Wanneer je ze ook gaat verkopen kun je natuurlijk nog veel meer verdienen.

Om je enige inspiratie te geven wat je allemaal wel niet kunt naaien en of breien geef ik je hier enkele voorbeelden.

 • Sinterklaas kostuums
 • Pieten kostuums
 • Sinterklaas poppen en knuffels
 • Kleding met sinterklaas afbeeldingen
 • Hoofddeksels en of petten
 • En nog veel en veel meer!

Ook hier kun je weer het hele jaar mee bezig zijn en in december flink wat geld mee verdienen.

#6: Afbeeldingen sinterklaas maken

Heb jij een passie voor tekenen en wil je geld verdienen met je sinterklaas afbeeldingen?

Op het internet kun je jouw eigen gemaakte tekeningen verkopen en hier extra geld mee verdienen.

Nu vraag je je misschien af hoe je dit dan precies kunt doen? Heel simpel, als jij goed bent in ontwerpen dan maak je een stapel kleurplaten die kinderen alleen maar hoeven in te kleuren.

Zodra je enkele ontwerpen hebt gemaakt kun je deze natuurlijk kopieeren of digitaal opslaan. Vervolgens maak je een bundeltje per 5 of 10 ontwerpen en ga je deze aanbieden op het internet.

Zo kunnen kinderen jouw sinterklaas afbeeldingen gaan inkleuren. Het leuke ervan is dat de tekeningen uniek zijn. Jij hebt ze immers gemaakt en niemand anders heeft deze tekeningen.

Als je echt goed bent in ontwerpen kun je met je tekeningen goed geld verdienen. Het kan namelijk maar zo zijn dat een bedrijf of organisatie jouw tekeningen op het internet voorbij ziet komen en contact met je opneemt. Wie weet kun je dan voor het bedrijf gaan tekenen en nog veel meer geld gaan verdienen.

#7: Tweedehands sinterklaas spullen verkopen

Als je geen geld om sinterklaas te vieren hebt kun je eens een kijkje door je huis gaan nemen. Veel mensen weten namelijk niet wat ze eigenlijk allemaal wel niet hebben.

Zo kun je eens goed op de zolder, in de garage of berging kijken naar dingen die je niet meer gebruikt. Waarom zou je ze laten liggen en bewaren als je er toch niet mee doet?

Een ander kan hier heel blij mee zijn als sinterklaas cadeau en jij kunt er geld van maken. Een win-win situatie dus. Het probleem is dat mensen denken dat ze niks hebben om te verkopen. Als je echt goed rondkijkt in je huis vind je vast wel het 1 en ander wat je kunt missen en wilt verkopen.

Zo kun je wellicht toch met wat extra geld op weg naar pakjesavond!

#8: Online sinterklaas handel voorbeeld

Met geld kun je geld maken als je het maar slim en verstandig aanpakt. Ik ga je enkele voorbeelden geven hoe je door slim in te kopen winst kunt maken op je aankopen.

Bepaal eerst waar er veel naar gevraagd word en wat zeker weten goed te verkopen valt. Ik neem het voorbeeld van een iPhone.

Iedereen kan via ebay vrij simpel en snel een refurbished iPhone kopen.

Een refurbished iPhone is een tweedehands iPhone, maar deze smartphone is niet zomaar een tweedehands telefoon. Er is van alles aan verbeterd, zodat het weer een nieuwe smartphone is. De telefoon wordt volledig gereviseerd en wat aan vervanging toe is, wordt vervangen. De behuizing en de batterij worden vervangen.

De prijs van een refurbished Iphone op ebay ligt een stuk lager dan de prijzen die op bijvoorbeeld marktplaats worden gevraagd.

Je kunt het al bedenken, als jij een refurbished iPhone op ebay koopt voor ik noem maar €150 euro, dan kun je deze op marktplaats zo te koop aanbieden voor minimaal €200 of zelfs meer euro.

Supertip voor goede handel!

Een ander voorbeeld wat ik zelf eens heb gedaan in het verleden. Ik kocht bij Sola Fabriekswinkel een nieuwe bestekset (in de aanbieding). Deze bestekset was afgeprijsd van €469 naar €239 euro. Ik bespaarde dus €230 euro.

Geld verdienen sinterklaas handelDe bestekset heb ik niet geopend en volledig verzegeld gelaten. Vervolgens heb ik een advertentie op marktplaats gezet waarin ik vertelde dat ik een dubbel kado had gekregen, namelijk de bestekset.

Dit was natuurlijk niet zo want ik had de bestekset zelf gekocht. Ik vertelde dat ik net op mezelf ging wonen en 2 besteksets had gekregen waardoor ik er dus 1 over had. (compleet nieuw en nog in de verpakking).

Ik bepaalde hoeveel winst ik zou willen maken en ik besloot de set voor €325 euro aan te bieden. Binnen anderhalve dag werd de bestekset bij me thuis opgehaald door iemand die daadwerkelijk op zichzelf ging wonen.

Ze betaalde me er zelfs €350 euro voor doordat de biedingen waren opgelopen op marktplaats.

Als deze persoon beter had opgelet en beter had rondgekeken had ze de bestekset zelf kunnen kopen voor €239 euro.

Mensen zijn vaak te naïef en denken de beste prijs te hebben, terwijl dit helemaal niet zo is. Zo kun je nog wel tientallen dingen bedenken waar je goede sinterklaas handel mee kunt hebben.

#9: Sinterklaas kleding verhuren

Weer een totaal andere mogelijkheid is om sinterklaas kleding te gaan verhuren.

Via de website Sinterklaas feestwinkel kun je diverse sinterklaas kostuums en accessoires inkopen om vervolgens zelf te gaan verhuren.

Wil je dus niet zelf als hulp sinterklaas huisbezoeken gaan afleggen? Dan is de verhuur van sinterklaas kleding misschien een goed alternatief.

Bovendien kun je de verhuur gaan uitbeiden met andere thema′s. Op de website hierboven vind je namelijk nog veel meer thema kleding voor ieder moment van het jaar!

#10: Maak je eigen sinterklaas app

Wist je dat je met een eigen app behoorlijk veel geld kunt verdienen? Wanneer je een goed idee hebt kun je bijvoorbeeld een eigen sinterklaas app ontwikkelen.

Zo kun je een basisschool app maken speciaal voor sinterklaas en deze aan scholen verkopen.

Ook kun je een app maken in de vorm van een spelletje rondom sinterklaas. Stel je eens voor dat je per download een x bedrag kunt verdienen. Hoe meer downloads van jouw app, hoe meer je gaat verdienen.

Zorg er dus voor dat je een unieke app ontwikkeld die mensen maar al te graag willen downloaden. Ze moeten er eigenlijk niet zonder kunnen, als je dit lukt ben je echt binnen!

De meeste en makkelijkste cash voor sinterklaas!

Je hebt nu 10 tips gezien waarmee je extra geld kunt verdienen voor sinterklaas.

De beste manier heb ik nog even geheim voor je gehouden maar nu zal ik het toch verklappen.

Mijn conclusie is dat ik het meeste geld verdien met affiliate marketing in combinatie met Bol.com

Naast het feit dat je natuurlijk bij Bol superleuke sinterklaas cadeaus kunt kopen kun je er ook geld mee verdienen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.