Postbezorger Sorteerwerk WerkenBijSandd Ervaring, Check Het Interview Met Sanne!

Postbezorger Sorteerwerk WerkenBijSanddPostbezorger sorteerwerk WerkenBijSandd ervaring gezocht?

Overweeg je om te werkenbijsandd maar wil je eerst weten wat de ervaring is van een postbezorger die ook sorteerwerk verricht?

Op deze pagina vind je het interview met Sanne, postbezorger/sorteerder bij Sandd.

Vast en zeker krijg je door dit interview een goed beeld wat je kunt verwachten als je gaat werkenbijsandd.

Je vind hier een complete ervaring als postbezorger en daarnaast geeft Sanne je nog tips en advies ook!

Waar wacht je nog op, begin snel met het lezen van het interview en wellicht wil je straks direct solliciteren.

Kun je iets vertellen wie je bent en waarom je bent begonnen als postbezorger/sorteerder?

Mijn naam is Sanne en ben 22 jaar jong. Ik ben student en heb mijn eigen kamer in een studenten complex in Zwolle. De reden dat ik ben begonnen bij Sandd is omdat ik een aanvulling zocht op mijn inkomsten. Als student heb ik het niet al te breed en daarom zijn de 2 dagen werk bij Sandd ideaal voor mij.

Hoe lang ben je al werkzaam bij Sandd en kun je in het kort samenvatten wat je werkzaamheden precies zijn?

Op dit moment ben ik precies 1 jaar werkzaam bij Sandd. Over de werkzaamheden kan ik heel kort zijn. Post ontvangen, vervolgens post sorteren en daarna kun je het bezorgen.

Voor je kunt sorteren en bezorgen moet je de post natuurlijk eerst in je bezit hebben. Moet je dit ergens ophalen of hoe gaat dit precies?

De post word altijd bij je thuis afgeleverd de dag voor de bezorgdag. Bezorgen doe je op dinsdag en vrijdag. De post word dus bij je thuis gebracht op maandag en donderdag. Van te voren weet je precies tussen welke tijden de post bij je thuis word bezorgd. Mijn ervaring is dat de post meestal op hetzelfde tijdstip bij je wordt bezorgd. Tot op heden heb ik altijd de post zelf in ontvangst genomen, maar er bestaat een mogelijkheid dat de chauffeur jouw post in een berging of garage kan plaatsen. Hiervoor moet je wel een sleutel overhandigen omdat de post ten alle tijd afgesloten moet staan.

Hoeveel tijd ben je gemiddeld bezig per week met het sorteren en bezorgen van de post?

Dit is een beetle lastig om antwoord op te geven. De aantallen van de poststukken en het aantal adressen waar je moet stoppen bepalen je werktijd. Hoe meer post en adressen, hoe langer je bezig bent met het sorteerwerk en bezorgen. Om je toch een indruk te geven wat mijn gemiddelde werktijd per week is kun je het volgende raadplegen. Meestal voor de post op dinsdag ben ik 2 tot 2,5 uur bezig met sorteren en bezorgen. Voor de post op vrijdag ben ik iets meer tijd kwijt omdat je dan meestal meer post hebt. Hierbij kun je in mijn geval rekenen op 3 tot 3,5 uur voor het sorteren en bezorgen.

Zou je wat meer informatie kunnen geven over jouw wijk, bijvoorbeeld de afstand, aantal afgiftepunten etc?

De afstand van mijn wijk is totaal 8 kilometer. In het begin vond ik dit best veel maar dit valt reuze mee. Het lijkt misschien wel ver om te moeten fietsen maar als je eenmaal bezig bent gaat het sneller dan je denkt. Van straat naar straat vliegen de kilometers voorbij. Over het aantal afgiftepunten heb ik het antwoord eigenlijk al gegeven met de vraag hierboven. Het aantal afgiftepunten verschilt iedere bezorgdag afhankelijk van de post die bezorgd moet worden. Als ik een gemiddelde aantal afgiftepunten/stops zou moeten noemen voor mijn wijk dan zou ik het inschatten op gemiddeld 180 stops per bezorgdag. Heel af en toe heb je een huis aan huis flyer of folder die je moet bezorgen, dan zit ik op 290 stops.

Wat vind je het belangrijkste voor en nadeel als postbezorger/sorteerder?

Het belangrijkste voordeel vind ik de vrijheid die je hebt als sorteerder postbezorger. Je kunt namelijk zelf bepalen waneer je de post gaat sorteren en bezorgen. Bij het bezorgen van de post op dinsdag en vrijdag dien je er wel rekening mee te houden dat je dit tussen 8.00 en 18.00 gaat bezorgen. Is het bijvoorbeeld in de ochtend slecht weer, dan bezorg ik het in de middag. De vrijheid vind ik daarom het grootste voordeel als postbezorger. Ook het sorteren kun je zelf bepalen wanneer je dit gaat doen. Doe je het gelijk als het word gebracht of ga je sorteren op de dag dat je het ook gaat bezorgen.

Een nadeel vind ik dat je af en toe de huis aan huis flyers of folders moet bezorgen. Ik voel me dan net een beetje een puber die huis aan huis blaadjes loopt te verspreiden. Uiteraard kost het je ook wat meer tijd, maar je verdient natuurlijk wel extra geld!

WerkenBijSandd Ervaring

Op welke manier ben je in aanraking gekomen met Sandd, en hoe verliep de sollicitatieprocedure?

Dankzij een mede student uit mijn studentencomplex ben ik op het werken bij Sandd gewezen. Haar ervaring heeft me overtuigd om aan de slag te gaan als postbezorger. Het solliciteren ging vrij makkelijk. Ik melde me aan op de website van Sandd en vrijwel direct werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Ik kon direct beginnen en mijn enthousiasme werd erg gewaardeerd door Sandd merkte ik.

Als je 1 tip mocht geven aan een beginnend postbezorger/sorteerder, wat is dat dan?

Niet te snel opgeven omdat als je eenmaal een tijdje bezig bent je steeds handiger word met het sorteerwerk en je daarnaast je wijk ook steeds sneller en effectiever kunt gaan bezorgen. In het begin koste het me meer tijd omdat je ook nog een beetje moet zoeken naar straten en of brievenbussen. Als je deze eenmaal kent en een patroon voor je zelf hebt dan vlieg je door het werk heen! Kortom, neem er in het begin even de tijd voor om het voor jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Waarom heb jij juist voor Sandd gekozen en niet voor PostNL?

Hier heb ik niet echt een specifieke reden voor. Zoals ik al aangaf ben ik door een mede student gewezen op het werken bij Sandd. Wel weet ik dat je bij PostNL de post zelf moet ophalen en je veelal meer dagen moet werken als 2. Voor mij is 2 dagen ideaal te combineren en dat de post bij me thuis word gebracht is helemaal super. Nu hoef ik niet eerst de post op te halen om dan pas te kunnen beginnen.

Kun je enkele voordelen noemen van Sandd in vergelijking met PostNL?

Voor mij persoonlijk zijn 2 dagen werk genoeg en dat vind ik dus een voordeel. Ook de levering thuis van de post vind ik een voordeel. De verdiensten zijn in mijn ogen vrij gelijk dus hier kan ik geen oordeel over geven.

Een ander voordeel, maar dat weet ik niet helemaal zeker is de bedrijfskleding. Bij Sandd is dit (nog) niet verplicht om te dragen. Volgens mij is dit bij PostNL wel zo maar dat weet ik dus niet zeker. Om een voorbeeld te noemen bij warm weer kan ik lekker wat luchtigs aantrekken en hoef ik niet in een hete polo of wat dan ook de post te bezorgen.

Nog een belangrijk voordeel vind ik de hoeveelheid post. Soms heb ik zelf ook vrij veel en breng ik eerst een deel weg om daarna nog een deel op te halen i.v.m het gewicht. Omdat ik de post al thuis heb hoef ik alleen even naar huis om het op te halen en niet eerst weer naar een depot of zo zoals bij PostNL. Als ik in mijn wijk de collega van PostNL zie fietsen dan zie ik hoe zwaar die het heeft volgepakt met tassen over heel de fiets. Dit is bij mij niet het geval en denk dan ook altijd… wat moet die bezorger het zwaar hebben.

Nog een paar korte snelle vraagjes, Hoe zit het met de feestdagen en vakanties? Moet je dan ook werken of hoe gaat dit precies?

Op sommige feestdagen kan er wel post bezorgd worden maar heb je de mogelijkheid om dit 1 dag uit te mogen stellen. Bijvoorbeeld aankomende koningsdag valt op een vrijdag, een bezorgdag. Ik heb van Sandd bericht ontvangen dat er een uitzondering word gemaakt en het 1 keer op zaterdag bezorgd mag worden als je plannen hebt voor koningsdag en het dan niet kunt bezorgen. Hier gaat Sandd dus vrij flexibel mee om.

Wat betreft vakanties kun je veel regelen met Sandd mits je dit tijdig aangeeft. Je hebt te maken met verlof uren waarmee je vakanties kunt opnemen. In de vakantie periode heb je overigens ook de mogelijkheid om een extra wijk te lopen van een collega die vakantie heeft, echter is dit altijd in overleg.

Klopt het dat je als postbezorger in het bezit moet zijn van een smartphone en waarom is dit precies?

Het klopt inderdaad om in het bezit te zijn van een smartphone. De reden hiervoor is dat Sandd zo kan zien of je alle adressen hebt bezorgd met behulp van een speciale Sandd App. In het begin toen ik begon bij Sandd was dit nog niet noodzakelijk en had er best moeiste mee toen dit werd ingevoerd. Ik was een beetje bang dat ze altijd konden zien waar ik uithing om maar zo te zeggen. Dit is totaal niet het geval. De App is hoofdzakelijk voor het controleren van je wijk. Als je tussendoor even naar de winkel gaat of naar familie is dit totaal niet van belang en geeft dit ook geen problemen. Je zet de App even op pauze en als je verder gaat klik je weer op “verder”. Vervolgens ga je weer verder met je wijk.

Een andere belangrijke reden voor de Sandd App is dat je af en toe poststukken ontvangt die je moet bevestigen. Eerst bevestig je dit poststuk tijdens het sorteren dat je het poststuk hebt ontvangen. Als je de post gaat bezorgen en het poststuk hebt bezorgd op het bijbehorende adres, dan dien je dit nog een keer te bevestigen in de App. Het is dus een soort bevestiging dat je het poststuk hebt ontvangen en bezorgd. Het hoort bij de tijd waarin we leven en ik weet dat PostNL hier ook gebruik van maakt.

Wat vind je het meest leuke wat je meemaakt tijdens je werkzaamheden?

Het meest leuke vind ik het contact met de mensen. Ik ga nu de goede tijd weer in met het mooiere weer en mensen zijn dan veel buiten te vinden, in de tuin of op het terras. Je zal verbaast staan wat mensen allemaal aan je vertellen, soms hele levensverhalen. Wat ik nog meer leuk vind is dat ik fysiek ook goed bezig ben door het fietsen en zo gratis conditie opbouw terwijl ik ook nog eens lekker bruin word in de zomermaanden.

Als je andere mensen zou aanbevelen om bij Sandd te solliciteren, wat zijn dan jouw 3 belangrijkste punten die je zou benoemen?

  • Vrijheid van werktijden.
  • Vrijwel direct beginnen na het solliciteren.
  • Contact met de mensen, lekker bruin worden en sportief bezig zijn.
  • Snelle uitbetaling van de lonen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.