SanddSandd is klaar voor de toekomst en maakt grote sprongen in de postbezorging van zowel briefpost tot pakketpost en ook de Sandd postzegels zie je steeds meer.

Maar is dit wel zo, is het wel de moeite waard om voor Sandd te gaan post bezorgen?

En wat kun je verwachten als je voor dit postbedrijf gaat werken?

Op deze pagina geeft een (anonieme) Sandd bezorger antwoord op al je vragen!

Kun je iets vertellen wie je bent en waarom je bent begonnen als postbezorger/sorteerder?

Ik ben een vrouw van 31 uit Apeldoorn. Een paar jaar geleden zocht ik een aanvullend baantje naast mijn andere werk. Op internet kwam ik bij Sandd uit.

Hoe lang ben je al werkzaam bij Sandd en kun je in het kort samenvatten wat je werkzaamheden precies zijn?

Bijna 3 jaar ben ik nu bij Sandd. Mijn werkzaamheden beginnen met het thuis sorteren van de post en eindigen met het bezorgen ervan.

SanddVoor je kunt sorteren en bezorgen moet je de post natuurlijk eerst in je bezit hebben. Moet je dit ergens ophalen of hoe gaat dit precies?

De post wordt bij je afgeleverd in zwarte kratten. Als je begint krijg je een zogenaamde bloktijd. Mijn bloktijd is van 13.00 tot 15.30. In die uren kun je de post verwachten. Mijn chauffeur heeft bij de eerste ontmoeting aangegeven hoe laat hij ongeveer komt. Dit kan wel heel erg variëren. Dat ligt aan de hoeveelheden post, het verkeer en soms is er een invaller die de route nog niet zo goed kent. Je kunt ook kiezen voor een sleutelovereenkomst. Dan onderteken je een formulier dat Sandd een sleutel krijgt van een schuur, of je huis. Dan hoef je niet thuis te blijven. Dit heb ik en ik vind het ideaal.

Hoeveel tijd ben je gemiddeld bezig per week met het sorteren en bezorgen van de post?

Dit verschilt heel erg. Het contract bedraagt minimaal 3 uur per week. Hier kom ik altijd aan. Soms ben ik met het sorteren klaar in een half uur maar ik kan er ook een paar uur mee bezig zijn. Het bezorgen varieert ook. Als ik niet zoveel heb kan ik in 1,5 tot 2 uur klaar zijn, maar het kan ook langer duren.

Zou je wat meer informatie kunnen geven over jouw wijk, bijvoorbeeld de afstand, aantal afgiftepunten etc?

Ik heb een wijk met 454 afgiftepunten. Op mijn urenblad staat dat de afstand ruim 7 km is, maar hier wordt natuurlijk niet het teruglopen meegeteld. Ik heb een wijk met alleen maar rijtjeshuizen.

Wat vind je het belangrijkste voor en nadeel als postbezorger/sorteerder?

Het voordeel is dat ik heel vrij ben in mijn werk. Als de post er maar tussen 8.00 en 18.00 in zit. Ook is het flexibel werk. Als ik een dikke regenbui zie wacht ik nog even af. Met lekker weer is het ideaal. Zodra het herfst/winter wordt ben ik iets minder blij.

Op welke manier ben je in aanraking gekomen met Sandd, en hoe verliep de sollicitatieprocedure?

Ik zat op internet te kijken. daar zag ik een advertentie voor een wijk hier in de buurt. Daar heb ik op gereageerd. Ik werd snel opgebeld en uitgenodigd in Zutphen voor een gesprek. Tijdens dat gesprek werd alles mij uitgelegd en ik kreeg nog wat filmpjes over het werk te zien. De keuze was een OVO of gewoon contract. Eerst heb ik gekozen voor een OVO, dan zit je nog nergens aan vast en zo kon ik kijken of ik het leuk zou vinden. Na een paar maanden kon ik alsnog kiezen voor een arbeidsovereenkomst.

Als je 1 tip mocht geven aan een beginnend postbezorger/sorteerder, wat is dat dan?

Ga voor de 1ste keer even de wijk verkennen. Ik heb dat niet gedaan en dat is behoorlijk zoeken. Ook het sorteren kan dan makkelijker zijn, omdat je dan al een beetje de route in je op kunt nemen.

Waarom heb jij juist voor Sandd gekozen en niet voor PostNL?

Sandd had op het moment dat ik zocht vacatures en PostNL niet.

Kun je enkele voordelen noemen van Sandd in vergelijking met PostNL?

Er zijn een paar dingen. Bij Sandd hoef je niet op zaterdag te werken. Nu is het wel zo dat je al ’s ochtends kunt bezorgen, dus zou het niet heel erg zijn als het in de toekomst anders wordt. Dus ook de hele dag mogen bezorgen is een voordeel. Je post wordt bij je thuis afgeleverd. Bij PostNL moet je het ophalen..

Nog een paar korte snelle vraagjes, Hoe zit het met de feestdagen en vakanties? Moet je dan ook werken of hoe gaat dit precies?

Met feestdagen hoef je niet te werken. De dagen worden verschoven of er vervalt een dag en dan komt de post erbij voor de volgende bezorgdag. Soms wordt de levering van de post gewijzigd, maar dan krijg je ook de tijden wel door. Ik heb daar geen last van omdat ze een sleutel van mij hebben. Vakantie kun je gewoon opnemen. Ik heb deze zomer ook weer 3 weken vrij. Je bouwt ook vakantie uren op als je een contract hebt.

Klopt het dat je als postbezorger in het bezit moet zijn van een smartphone en waarom is dit precies?

Dit klopt. We moeten de app gebruiken van Sandd. Zo wordt geregistreerd dat je de post bezorgt. Dit is voor de klanten van Sandd die hun post door ons laten bezorgen. Je kunt via Sandd volgens mij een abonnement afsluiten. Ik heb zelf een telefoon met internet, hiervoor krijg ik een vergoeding van 3,50 per maand.

Wat vind je het meest leuke wat je meemaakt tijdens je werkzaamheden?

Ik heb een rustige wijk, dus ik kan mijn werk ongestoord doen. Soms vind ik een praatje wel leuk, maar meestal loop ik liever door.

Als je andere mensen zou aanbevelen om bij Sandd te solliciteren, wat zijn dan jouw 3 belangrijkste punten die je zou benoemen?

Ik vind het zelf het fijnst dat ik alleen kan werken. Je kunt zelf bepalen wanneer je de post bezorgt, als het maar tussen 8.00 en 18.00 uur is. Het is ook goed voor je, want je bent lekker in beweging.

2 reacties op “Sandd Vragenlijst, Is Werken Bij Sandd Wél De Moeite Waard?”

  1. Het werken is op zich leuk, alleen jammer en raar dat het sorteren zo goed als niet betaald wordt. Daar ben je vaker drukker mee als met
    post lopen. De lonen mogen sowieso wel omhoog bij bezorgers. Als ze de lonen verhogen, kunnen ze ook sneller personeel vinden.

    1. Klopt ik ben met je eens dat de lonen omhoog mogen, maar dit is bij ieder postbedrijf. Als je het leuk vind om deels thuis te werken kan dit een ideale bijbaan zijn. Wat betreft het sorteren is dit bij iedereen anders. De 1 doet het rustig op zijn eigen manier en de ander wil het snel afwerken. Het ligt er ook maar net aan hoe handig je hier in bent. Er zijn ook sorteerders die wel goed verdienen, maar het is afhankelijk van je snelheid dat klopt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.